A zabpelyhet késes aprítóban vagy darálóban finomra őröljük.
Egy lábasban megolvasztju a vajat a 2 ek porcukorral, és hozzákeverjük az őrölt zabpelyhet. A masszát egyenletesen elnyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába és 10-15 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a 18 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a mascarponéval és a megmosott citrom lereszelt héjával. A görög joghurtban habverővel elkeverjük a zselatint, majd a túrós krémhez forgatjuk.
A krémet a megdermedt alapra simítjuk. A formát óvatosan a konyhapulthoz ütögetjük, hogy ne maradjanak légbuborékok az alap és a krém között.
A tortát legalább 6 órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt óvatosan eltávolítjuk a tortáról a formát, a tetejét a megmosott, szárazra törölt gyümölcsökkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.