A meggybefőttet lecsepegtetjük. A zabpelyhet, a margarint, a karobot, a xilitet elmorzsoljuk, majd kis adagokban hozzáöntjük a meggylevet, és összegyúrjuk. Addig adagoljuk a befőtt levét, míg viszonylag kemény, de jól formázható tésztánk lesz.
Tálkákba készítünk hideg vizet, kókuszreszeléket, darált mogyorót. Kis méretű evőkanállal veszünk a tésztából, ellapítjuk és egy szem meggyet teszünk rá, majd vízbe mártott kézzel golyókat készítünk, meghempergetjük a mogyoróban, majd tálcára tesszük. Amikor a tészta fele elfogyott, a golyókat a kókuszreszelékben meghempergetjük. Egy napig hagyjuk a tálcákon, letakarás nélkül szikkadni. Másnap már csomagolható!
Megjegyzés
Érdemes több adagot készíteni, mert jól fagyasztható és ahol gyerek van, mindig van tartalék csemege. Arról nem beszélve, hogy ez az édesség egészséges! Nálunk nemcsak karácsonykor, egész évben van tartalék belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.