A lisztet a sütőporral és a zabpehellyel összekeverjük, a szobahőmérsékletű margarint kihabosítjuk a fruktózzal, és alaposan összedolgozzuk a zabpelyhes lisztkeverékkel, végül beleforgatjuk az áfonyát.
Vizes kézzel 16 db egyforma golyót formálunk, és egymástól kb. 5 cm-re, egy sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük, majd óvatosan leapogatjuk őket. Előmelegített sütőben, 160 fokon, 15-20 percig sütjük, míg aranybarna lesz.
Megjegyzés
Nemcsak nagyon finom, hanem könnyen elkészíthető, jól szállítható kirándulásokra, ráadásul akár egy hétig is eláll. Aki nem szereti az áfonyát, használhat helyette meggyet vagy cseresznyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.