Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, hozzáadagoljuk a tojássárgákat, a vizet, tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztamasszát ketté vesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, az egyik sarkánál elkezdve átlósan 1-1 csík barna, illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva.
A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam, egyikbe a barnát, a másikba a sárgát töltöttem), de 2 evőkanállal is dolgozhatunk felváltva. Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok.
Ezután a tésztát megsütjük, a megsült tésztát tiszta konyharuhára feltekerjük, mint a hagyományos piskótatekercset.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát.
Betöltjük a tekercsbe, magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük.
(Aki krémesebben szereti, készítse 1,5 adag krémmel.) A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk, hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.
A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.