A megtisztított, finomra szelt hagymát dinszteljük meg egy kevés olajon. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk apróra, majd a borsóval együtt szórjuk a hagymára. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük fel kb. 1 liter vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük benne puhára a zöldséget. Ezután botmixerrel pürésítsük, és dúsítsuk a tejszínnel.
A galuskához lábasban forraljunk sós vizet. villával habarjuk el a tojást. Csorgassuk bele a megolvasztott, langyosra hűtött vajat, majd keverjük bele a sajt felét. Ízesítsük 1-1 csipet sóval és borssal.
Dolgozzuk össze a liszttel, és az így kapott, sűrű masszát nokedliszaggatóval adagonként szaggassuk a lobogva forró vízbe. Amikor feljönnek a felszínre, szűrőkanállal szedjük ki a galuskákat, és öblítsük át hideg vízzel.
Adagoljuk a levest a tányérokba, tegyük bele a galuskát, majd szórjuk meg a maradék sajttal.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.