A megtisztított, finomra szelt hagymát dinszteljük meg egy kevés olajon. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk apróra, majd a borsóval együtt szórjuk a hagymára. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük fel kb. 1 liter vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük benne puhára a zöldséget. Ezután botmixerrel pürésítsük, és dúsítsuk a tejszínnel.
A galuskához lábasban forraljunk sós vizet. villával habarjuk el a tojást. Csorgassuk bele a megolvasztott, langyosra hűtött vajat, majd keverjük bele a sajt felét. Ízesítsük 1-1 csipet sóval és borssal.
Dolgozzuk össze a liszttel, és az így kapott, sűrű masszát nokedliszaggatóval adagonként szaggassuk a lobogva forró vízbe. Amikor feljönnek a felszínre, szűrőkanállal szedjük ki a galuskákat, és öblítsük át hideg vízzel.
Adagoljuk a levest a tányérokba, tegyük bele a galuskát, majd szórjuk meg a maradék sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.