Elkészítés: Az uborkát hosszában kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk. A dinnyét kimagozzuk, a héját levágjuk. Mindent nagy kockákra vágunk. A chilipaprikát félbevágjuk, kimagozzuk, finomra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy serpenyőt a tűzre teszünk, beleszórjuk a darált mandulát és az édesköményt, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük az olajjal, hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, megdinszteljük.
Az eddig előkészített anyagokat turmixgépbe öntjük, pürésítjük. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
A betéthez a hagymát, a fokhagymát, az olívabogyót, a beáztatott mazsolát az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a húst, megpároljuk. Amikor elfőtte a levét, hozzátesszük a lisztet, és felengedjük a zöldséglevessel. Folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik és az edény falától elválik.
A leveles tésztát kiterítjük, a kihűlt húskrémet egy csíkban ráhalmozzuk, feltekerjük úgy, hogy egyszer körbeérje, megformázzuk, megkenjük tojássárgával. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
A hideg levest a falatnyi darabokra vágott húsos süteménnyel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.