A zsemléket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és meleg sütőben megszárítjuk (vagy előző nap szikkadni hagyjuk). A túrót szitán áttörjük, és egy tálban összekeverjük a zsemlekockákkal. Hozzáadjuk a felvert tojást, majd összedolgozzuk a liszttel, 1 ek zsemlemorzsával és 1 csipet sóval.
A masszából lisztezett kézzel gombócokat formázunk. Egy nagyobb edényben enyhén sós vizet forralunk, és a gombócokat a forrásban levő, nem lobogó vízben kb. 15 percig főzzük.
Közben a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a maradék zsemlemorzsát és pirosas barnára pirítjuk. Beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat, és a tejföllel megöntözve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.