Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zserbó paleo recept recept
recept
Rafinált

Zserbó paleo recept

65 perc
4 adag
Átlagos
2021. 12. 07.
Hozzávalók
A totus krémhez:
50dkg totu
5dkg kókuszolaj (olvasztva)
1db citrom (leve és héja)
5dkg méz (eritritol vagy nyírfacukor vagy xilit)
A sárga laphoz:
1ek eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
0.5db vaníliarúd (kikapart magja)
A lekváros réteghez:
25dkg lekvár (kajszibarack)
A barna lapokhoz:
1ek eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
0.5db vaníliarúd (kikapart magja)

Elkészítés

  1. Először a totus krémet készítjük el, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe, vagy késes aprítóba téve egynemű krémmé dolgozzuk.
  2. A sárga laphoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A hűtőből kivéve két sütőpapír közé téve 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. (Én az egyik hátuljára rárajzoltam az alapot, ezt a sütőpapírt raktam nyújtás közben felülre, a közepére tettem a tésztát, így már könnyű volt méretre nyújtani. Nyújtás végén átfordítottam, ami addig az alsó sütőpapír volt az most fölülre került, lehúztam (nem dobtam el mert a következő lapokhoz is fel lehet használni) pizzavágóval szabályosra vágtam a tésztát, utána ollóval a papírt is, majd sütőpapírostól (alján marad a tésztának) betettem a formába.) A formában lévő tésztát megkenjük a lekvárral, amit a vízzel közepes lángon folyósra melegítettünk.
  4. A barna laphoz a tésztát (ugyanúgy készül, mint a sárga, csak kakaó is kerül bele) ketté vesszük és ugyanúgy nyújtjuk ki és vágjuk szabályosra, mint a sárga lapot, de úgy fektetjük a lekváros rétegre úgy, hogy a papír ezúttal felül legyen (a papírral sokkal könnyebb mozgatni, ide oda rakosgatni a tésztát, gyakorlatilag úgy működik, mint a matrica). A papírt lehúzzuk. A barna lapra rásimítjuk a totus réteget, majd az előző barna laphoz hasonlóan rátesszük az utolsó barna lapot is a tetejére.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  6. Ha kihűlt az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A gőzről levéve hozzákeverjük a kakaóvajat. Rásimítjuk a sütemény tetejére.
  7. A kókuszkrémet (minél sűrűbb része legyen) kisebb nylon zacskó sarkába tesszük. Vékony lyukat vágunk a sarkába és a még folyékony csokoládé tetejére szabályos közönként csíkokat húzunk vele.Vékony pengéjű késsel a kókuszkrémmel merőlegesen szintén csíkokat húzunk, így alakítva ki a mintát a sütemény tetején.
  8. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Szeletelés előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből, szebben lehet majd vágni.
Megjegyzés
A kedvelt magyar édesség tejmentes és paleo változata.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Cukormentes körtebefőtt
Recept
Egyszerű

Cukormentes körtebefőtt

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cukormentes csokifagyi
Recept
Egyszerű

Cukormentes csokifagyi

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cukormentes csokitorta
Recept
Rafinált

Cukormentes csokitorta

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cukormentes birsalmalekvár
Recept
Egyszerű

Cukormentes birsalmalekvár

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis energiagolyó - paleo recept
Recept
Egyszerű

Csokis energiagolyó - paleo recept

15 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű kölesdesszert
Recept
Egyszerű

Egyszerű kölesdesszert

50 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Vitai Kati szerző profilképe

Vitai Kati

Cukormentes sárgabarack lekvár
Recept
Egyszerű

Cukormentes sárgabarack lekvár

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mária Hajdrik szerző profilképe

Mária Hajdrik

Zablisztes gofri
Recept
Egyszerű

Zablisztes gofri

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Csokipuding főzés nélkül (tejmentes, cukormentes)
Recept
Egyszerű

Csokipuding főzés nélkül (tejmentes, cukormentes)

15 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
KISS NOÉMI szerző profilképe

KISS NOÉMI

Hasonló receptek

Csokipuding főzés nélkül (tejmentes, cukormentes) recept
Recept
Egyszerű

Csokipuding főzés nélkül (tejmentes, cukormentes)

15 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
KISS NOÉMI szerző profilképe

KISS NOÉMI

Karácsonyi csokis-kókuszos paleo süti recept
Recept
Egyszerű

Karácsonyi csokis-kókuszos paleo süti

45 perc
|
3 adag
|
Költséges
Dávid Krisztina szerző profilképe

Dávid Krisztina

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.