A kókuszliszetet a szobahőmérsékletű kókuszzsírral maz eritrittel, a citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a tojással összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a vizet, és egy órára a hűtőbe tesszük.
Ezt követően kerekre nyújtjuk, és gyümölcstorta forma tesszük, úgy, hogy kb. 1 cm-es pereme is legyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük.
A tojások fehérjét habbá verjük, belekeverjük a tojások sárgáját az eritritet, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a kókuszlisztet is. Előmelegített sütőben egy kb 28 cm átmérőjű kerek piskótalapot sütünk.
A kókuszzsírt a tejszínt a tojások sárgáját, az édesítővel a vaníliával összemelegítem. Kézi habverővel homogénre keverjük, majd a hűtbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A vízben feloldjuk a zselatint és az édesítőt. 5
A kihűlt linzerlapra kenjük a krém 2/3-át, majd következik a piskóta, rá a krém maradéka, majd a gyümölcsök, ízlésesen elrendezve, végül, egy ecsettel óvatosan felhordjuk a zselatinréteget . Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzés
Idén karácsonyra készült, bonyolultnak tűnhet az elkészítése, de nem az. Gyorsan elkészül, és brutál finom lett! Glutén-, cukor-, tejmentes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.