Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Ropogós képviselőfánk (choux au craquelin) Ide Süss Diától recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Ropogós képviselőfánk (choux au craquelin) Ide Süss Diától

75 perc
12 adag
Megfizethető
2024. 09. 12.

Elkészítés

  1. A craquelin hozzávalóit egynemű tésztává gyúrjuk, majd kettő sütőpapír között, kb. 0,5 mm vastagra nyújtjuk és kifagyasztjuk (betesszük a mélyhűtőbe).
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréses).
  3. A vizet, a tejet, a vajat, a sót és a cukrot edénybe öntjük és kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzről és ráöntjük a lisztre. Összedolgozzuk és visszatesszük a tűzre. Addig „égetjük”, amíg elválik az edény falától. Utána hozzáadjuk egyesével a tojásokat és alaposan kikeverjük.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírra kis halmokat nyomunk belőle. A kifagyasztott tésztából a kinyomott tésztával megegyező nagyságú köröket szaggatunk, és az égetett tészták tetejére helyezzük őket. A forró sütőbe rakjuk, a tetejüket megspricceljük vízzel. Kb. 15 percig sütjük, amíg picit barnulni kezdenek.
  5. Elkészítjük a túrómousse-t. A túrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival robotgépben krémes állagúvá dolgozzuk. A tejszínt felverjük, és a túrókrémbe forgatjuk. A krémből egy keveset lábasba teszünk, és melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk az előre beáztatott zselatinlapokat és felolvasztjuk benne. Végül a krémbe keverjük és hűtőbe tesszük.
  6. A maracuját kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, hozzáadjuk a fél lime levét és a cukrot, pár percig pároljuk, és hagyjuk kihűlni. A mandulagrillázshoz feltesszük a cukrot egy kevés vajjal, karamellizáljuk. Egy tepsit vastagon kivajazunkk, rászórjuk a szeletelt mandulát, ráöntjük a karamellt, és hagyjuk megszilárdulni.
  7. A fánkokat kettévágjuk, az aljába tesszük egy kevés maracuja coulist, és végül csillagcsöves habzsákkal betöltjük a túrómousse-t. A tetejét leporcukrozzuk és rátesszük. Végül mandulagrillázzsal és friss mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzés
Amire még szükség van: - kör alakú kiszúró (kb. 8cm átmérőjű) - csillagcső (közepes) - mini tart sütőforma (kb. 10cm átmérőjű)

Recept értékelése

Ajánljuk még

A legfinomabb profiterol
Recept
Rafinált

A legfinomabb profiterol

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csörögefánk
Recept
Egyszerű

Csörögefánk

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Profiterol alaprecept
Recept
Mester

Profiterol alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus képviselőfánk
Recept
Mester

Klasszikus képviselőfánk

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pallagi Flóra szerző profilképe

Pallagi Flóra

Piros bogyós choux
Recept
Bonyolult

Piros bogyós choux

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti
Recept
Bonyolult

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Baconös muffin, ahogy Király Linda készíti
Recept
Egyszerű

Baconös muffin, ahogy Király Linda készíti

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Klasszikus képviselőfánk recept
Recept
Mester

Klasszikus képviselőfánk

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pallagi Flóra szerző profilképe

Pallagi Flóra

Képviselőfánk, ahogy a nagyi csinálta recept
Recept
Mester

Képviselőfánk, ahogy a nagyi csinálta

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Vaníliakrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Vaníliakrémes képviselőfánk

60 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.