3 dkg felforrósított vajon megpirítjuk az átmosott rizottórizst. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Egy csipet sóval ízesítjük, felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve főzzük, 30-35 percig. Közben gyakran megkeverjük.
Ha megpuhult, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, és lefedve 5 percig pihentetjük.
Az elkészített tejberizshez hozzákeverünk 5 dkg vajat és a vaníliás pudingport, majd hagyjuk kihűlni. Beleforgatjuk a felvert tojásokat, és belereszeljük a citrom héját.
Kivajazunk egy tűzálló edényt, és beletöltjük a citromos tejberizst. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 35-40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Melegen vagy hidegen tálaljuk, kevés porcukorral és reszelt citromhéjjal megszórva. Kínálhatunk mellé tejszínhabot és citromlekvárt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.