A káposztának a torzsáját kivágjuk, lobogó vízbe tesszük és leválasztunk 5 - 6 levelet. A többit vékony csíkokra vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, zsíron megpirítjuk és kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a vajjal és a morzsával, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, majd hozzáadjuk a káposztát. A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, és hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük és lazán beleforgatjuk a káposztás masszába.
Egy, előző nap kifőzött abrosz közepét vékonyan bekenjük zsírral és a káposztaleveleket köralakban, szorosan egymás mellé kirakjuk, majd középre ráöntjük a masszát. Azután óvatosan összefogva, lazán összekötjük az abroszt egy madzaggal és fakanál nyelére akasztva, lobogó vízben kb 1 óráig főzzük.
Egy óra elteltével, kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, óvatosan kicsomagoljuk és cikkekre vagdossuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.