A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a 2 db tojást és a felkockázott, hideg vajat. Morzsalékos tésztává dolgozzuk, majd hozzáöntünk 1-2 ek jeges vizet, és sima állagúvá gyúrjuk. Egy darab folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
Közben a töltelékhez megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk a hagymát, majd néhány percig a felforrósított olívaolajon pároljuk. Ezután kivesszük és félretesszük hűlni. A megtisztított csirkemellet apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk a maradék zsiradékon, aztán hagyjuk kihűlni. A paradicsomot finomra daraboljuk, és hagyjuk lecsepegni egy apró lyukú szűrőben. Ezután összekeverjük a hússal és a hagymával, valamint ízlés szerint sóval és borssal. A leöblített, felaprított petrezselyemmel ízesítjük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, majd korongokat szúrunk belőle. 1-2 teáskanálnyi tölteléket halmozunk a közepükbe, majd félbehajtjuk a tésztát, és villával összenyomkodjuk a széleit. Megkenjük a tetejüket a megmaradt, felvert tojással, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt. Salátát és petrezselymes tejfölt kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.