A csirkemellet csíkokra vágjuk, és forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, és együtt tovább pirítjuk, majd beleforgatjuk a felaprított petrezselymet, egy elhabart egész tojást, és aprítóban felaprítjuk. Végezetül belekeverjük a zsemlemorzsát, és félretesszük hűlni.
Egy tojást felverünk, hozzáadjuk a lisztet és egy kevés vizet, majd egy közepesen kemény tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk.
A töltelékből egy teáskanálnyit teszünk a tészta szélre sorban, majd megkenjük a tészta szélét a felvert tojással, és ráhajtjuk a tészta másik felét, majd derelyevágóval felvágjuk a spenótkupacok mentén. Forrásban lévő, bő, sós vízben kifőzzük a húsos derelyéket.
Egy csokor petrezselymet felaprítunk olívaolajon megfuttatjuk, és erre szedjük a húsos derelyéket, és beforgatjuk.
A mártáshoz a spenótot leöblítjük, majd sóval, borssal, rövid ideig addig főzzük, amíg a spenót összeesik. 1 evőkanál olajon a fokhagymát és a lisztet megpirítjuk és felengedjük, majd tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a előfőzött spenótot és botmixerrel összemixeljük. Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd összeforraljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.