A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tojást, valamint az olajat, és kb. 1,5 dl vízzel közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Kb. 20 percet pihentetjük.
Közben a töltelékhez a felhevített vajon világosra pirítjuk a hagymát. A túrót és a zsemlekockát leöntjük a tejjel, majd összedolgozzuk a hagymával. A főtt burgonyát áttörjük, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük, és összeforgatjuk a túrós keverékkel. A masszából kb. 4 dkg-os gombócokat formázunk.
A tésztát lisztezett deszkán vékony, hosszúkás lappá nyújtjuk, és a közepén egymástól kellő távolságban elrendezzük a gombócokat. A tésztát a gombócokra hajtjuk, kezünk élével lenyomkodjuk, és pohárral vagy nagy pogácsaszaggatóval kb. 6 cm-es félholdakat vágunk ki belőle. A félholdak széleit összenyomjuk és hullámosra csippentgetjük.
A töltött tésztákat forrásban lévő vízben kifőzzük kb. 10 perc alatt, majd szűrőkanállal kiemeljük és lecsepegtetjük. Végül a kissé barnára pirított olvasztott vajjal meglocsoljuk, és vékonyan felkarikázott metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.