A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órán keresztül pihentetjüka hűtőben. (Ez idő alatt kényelmesen el tudjuk készíteni a tölteléket és a mártást is.)
A töltelékhez az apróra vágott szalonnát egy serpenyőben jól kisütjük, majd együtt dinszteljük vele a felaprított hagymát is.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tejszínt, megborsozzuk, és belekeverjük a reszelt sajtot. Amikor megolvad benne a sajt, félretesszük. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját.
A mártáshoz a zúzott fokhagymát megfuttatjukkevés olajon, majdhozzáöntjük a paradicsomsűrítményt, és ízlésünk szerint fűszerezzük. Ebbe a mártásba fogjuk kiszedni a megfőtt töltött tésztát.
A begyúrt tésztát lisztezett felületen vagy egy tésztanyújtó géppel 1 mm vékonyra nyújtjuk ki. Egy pogácsaszaggatót lisztbe mártunk, majd ezzel szúrjuk ki a tésztát, vagy derelyevágóval vágunk belőle kis négyzeteket. A tésztalapok közepére 1-1 kiskanálnyi tölteléket halmozunk. A tésztakorongok szélét egy vizes ecset segítségével benedvesítjük, majd a tésztákat összehajtjuk, és a szélüket villával lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. Az elkészült töltött tésztákat lisztezett tálcára tesszük.
Forró, sós vízben 6-8 percig főzzük a tésztát, majd egy szűrőkanállal kihalásszuk és lecsepegtetjük a raviolikat. Végül a paradicsommártásba forgatjuk, és reszelt parmezánnal, valamint friss bazsalikommal tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon szeretem a tésztát, ennek ellenére ritkán készítek. De ma rá kellett, hogy döbbenjek: a házi tésztánál nincs is jobb. Így esélyes, hogy sűrűbben lesz az asztalon. Persze időigényesebb elkészíteni, mint a száraztésztát, de az íze is sokkal jobb.
Ma erre a töltött tésztára esett a választás, amit több receptből raktam össze.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.