Gránátalma, a szuperélelmiszer - a legjobb gránátalmás receptek
A hatalmas, piros gránátalma szemet gyönyörködtető gyümölcs, mégis sokan ódzkodnak tőle. Igen, a benne pihenő magokhoz való hozzájutás nem a legegyszerűbb és legveszélytelenebb művelet, de ha kellő mennyiségű oktatóvideót láttunk, s kötényben, fehér konyhafaltól távol állunk neki a pucolásának, akkor biztos a siker. Az antioxidánsokban, káliumban, kalciumban és C-vitaminban gazdag almamagokat sokféleképp felhasználhatjuk. Legjobb helye a különböző salátákban van. A gránátalmát nem csak gyümölcssalátákba komponálhatjuk bele, hanem bármilyen zöldséges salátában megállja a helyét. Érdemes kipróbálni a gránátalmával gazdagított Cézár- vagy Waldorf salátát is. De nagyon finom süteményekben, tortákban és pohárkrémekben is.