A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük és összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és kettévágjuk.
A tésztát 2 db 12 cm-es piteformába simítjuk, villával megszurkáljuk, majd a tésztára sütőpapírt teszünk, és ráöntjük a szárazbabot. 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ezután eltávolítjuk a szárazbabot és a sütőpapírt, és hűlni hagyjuk.
A joghurtkrémhez összekeverjük a tojást, a mézet, a cukrot, vaníliakivonatot és a joghurtot. Végül hozzákeverjük az átszitált lisztet. A krémet a formákba simítjuk, és 160 fokon 20 percig sütjük.
Ha elkészült, megkenjük az oldalát felmelegített baracklekvárral, majd beborítjuk a durvára vágott pisztáciával. A gránátalmát kimagozzuk, és a magokat a pite tetejére szórjuk.
Megjegyzés
Csodás desszert ünnepi tálalással. Aki nem szereti a pisztáciát, használjon helyette őrölt mandulát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.