A megtisztított fokhagymát és a csilit pépesre törjük, majd félretesszük. A lisztet és a kurkumát összekeverjük, majd a combokat beleforgatjuk.
Vastag aljú lábasban felforrósítjuk az olajat, és a combokat minden oldalukon aranybarnára sütjük, a lábasból kivesszük, és a tányérra rakjuk.
Ebbe a lábasba tesszük a megzúzott fokhagymát és a chilit, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és 1-2 kakukkfűágat, majd a hagyma fonnyadásáig - kb. 5 perc - tovább pirítjuk. Hozzáöntjük a sherryt, a gránátalmaszirupot és összepároljuk.
A csirkecombokat és a megtisztított, felkockázott édesburgonyát hozzáadjuk, és felöntjük a húslevessel. Amennyiben szükséges, hozzáadunk annyi vizet, hogy majdnem teljesen ellepje. Felforraljuk, lassú tűzön készre pároljuk, majd belekeverjük a babkonzervet. Önálló ételként vagy körettel - rizs, tészta, quinoa - is tálalhatjuk.
Megjegyzés
Házi grátánalmaszirup: a friss gránátalma levét kipréseljük, cukrot hozzáadva sziruppá főzzük, pl. 1 dl lé, 10 dkg cukor.
Készen is vásárolható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.