Az égetett tésztához a vajat, a vízzel, a sóval és a cukorral együtt közepes lángon lassan felforraljuk. Ha felforrt lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet. Visszatesszük a lángra, és addig kevergetjük amíg egy gömbbé nem válik a tészta.
Ha ez kész, áttesszük egy tálba, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ezt követően habzsákba töltjük, és karikákat nyomunk egy tepsire. 200 fokos sütőben sütjük, majd 10 perc után 180 fokon sütjük további 10 percig. Közben vizet is spricceljünk a tepsibe, hogy szebb legyen az égetett tészta felülete.
A kakukkfüves krémhez a tejet elkezdjük melegíteni a cukorral és a tojássárgákkal. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kakukkfű leveleit és a keményítőt. Krémet főzünk belőle.
A chutneyhoz a 3 gránátalmát megpucoljuk, a magjait egy lábosba tesszük és egy kevés borecetben, chilivel, gyömbérrel és barnacukorral elkezdjük főzni. Mikor szétfőttek a magocskák, levesszük a tűzről, majd átszűrjük a chutney-t.
A kész égetett tészta karikákat kettévágjuk és beletöltjük egy nyomózsák segítségével a kakukkfüves krémet. A chutney-t tálba tesszük. A fánkokat porcukorral szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.