A palacsintatésztához simára keverjük a leszitált lisztet egy csipet sóval, a tojással, a cukorral, a tejjel, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű tésztát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, 15 percig pihentetjük.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. A narancsot kifilézzük, azaz a húsát kivágjuk a hártyái közül, és a visszamaradt részből kinyomjuk a levet.
A vajat serpenyőben felmelegítjük, a mézet karamellizáljuk rajta, majd rátesszük a darabolt gyümölcsöket a narancs kivételével, és 3-4 perc alatt összepirítjuk. A végén belekeverjük a félretett narancslevet és a narancsdarabokat is. 4A tésztából a szokásos módon 8 palacsintát sütünk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliaaromával. A palacsinta közepére halmokat teszünk a töltelékből, majd batyunak összefogjuk. A kiviből vágott és kiszúrt gyűrűvel összefogjuk a batyukat. Tányérra tesszük a gyümölcsöt kevés levével együtt, és ráhelyezzük a töltött palacsintát.
Fotó: Komáromi Zoltán
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.