A palacsintatésztához simára keverjük a leszitált lisztet egy csipet sóval, a tojással, a cukorral, a tejjel, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű tésztát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, 15 percig pihentetjük.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. A narancsot kifilézzük, azaz a húsát kivágjuk a hártyái közül, és a visszamaradt részből kinyomjuk a levet.
A vajat serpenyőben felmelegítjük, a mézet karamellizáljuk rajta, majd rátesszük a darabolt gyümölcsöket a narancs kivételével, és 3-4 perc alatt összepirítjuk. A végén belekeverjük a félretett narancslevet és a narancsdarabokat is. 4A tésztából a szokásos módon 8 palacsintát sütünk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliaaromával. A palacsinta közepére halmokat teszünk a töltelékből, majd batyunak összefogjuk. A kiviből vágott és kiszúrt gyűrűvel összefogjuk a batyukat. Tányérra tesszük a gyümölcsöt kevés levével együtt, és ráhelyezzük a töltött palacsintát.
Fotó: Komáromi Zoltán
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.