A kölest forró sós vízben puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát összegyúrjuk, majd lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. 10 dkg zsírt megolvasztunk, éselkeverünkbenne 10 dkg lisztet.Akinyújtott tésztát megkenjük a masszával, és feltekerjük, mint egy rétest.A tésztát háromfelé vágjuk, és ismét kinyújtjuk.
Négyzeteket vágunk ki belőle, megtöltjük a zsírral és a borssal elkevert kölessel, 4 sarkát felhajtva batyukat készítünk.Abatyukat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.