Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Vörösboros muflonragu rozmaringos pirított burgonyával recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékZeller

Vörösboros muflonragu rozmaringos pirított burgonyával

210 perc
4 adag
Költséges
2024. 05. 24.

Elkészítés

  1. A húsról eltávolítjuk a felesleges inakat, zsírrétegeket, majd lefejtjük a csontról. Nagyjából 3 cm-es darabokra felvágjuk, (itt most nem az apróhúsú pörkölt készül), majd egy tálkába tesszük. Egy serpenyőben zsiradékot melegítünk, és amíg forrósodik, felvágjuk a zöldségeinket.
  2. Apróra vágunk egy nagy fej vöröshagymát, lila hagymát, egy szál megpucolt zellerszárat.
  3. A zsírban körbepirítjuk a muflondarabokat (szalonnát is piríthatunk, és annak a zsírjában sütjük), ha nem fér a serpenyőbe egyszerre, nyugodtan tegyük kettő, illetve három részletben. A lényeg, hogy szép pörzsanyagunk keletkezzen, és hogy körbepiruljanak a husik. Kiszedjük egy tálkába, hagyjuk kicsit pihenni, közben a pörzsanyagra zúdítjuk a hagymákat és a zellerszárat. Kevergetés és alaplével locsolás mellett minimum 20 perc alatt üvegesre pároljuk. Bár a videóban más a sorrend, érdemes itt hozzáadni a sűrített paradicsomot, kicsit karamellizálni, majd hozzátenni a félbevágott koktélparadicsomokat. Ha szeretnénk, itt adhatunk hozzá egy teáskanál pirospaprikát is. Hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, majd ráöntjük a hagymás alapra a muflont, és alaposan összeforgatjuk.
  4. A raguhoz adunk kettő deciliter vörösbort, elpárologtatjuk az alkoholt, zsírjára pirítjuk, és fűszerezzük borokabogyóval (törjük meg), koriandermaggal, fűszercsokorral (2 szál rozmaring, 1 szál kakukkfű), amibe két szál rozmaring és kakukkfű került. Tehetünk bele majorannát is, az is passzol a vadhúsokhoz. Két kisebb szál babérlevél, só, bors, és alacsony lángon, félóránként(vagy ahogy igényli, lehet játszani ezzel, törekedjünk rá, hogy elfőjön a leve, majd újra felöntjük, ezzel a folyamattal lesz szép sűrű és ízgazdag a szószunk) alaplével felöntve puhára pároljuk. A muflonnak sok idő kell, legalább két óra, de inkább három.
  5. 6 szem burgonyát megpucolunk és sós vízben nagyjából 15 perc alatt félkészre főzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet, a felesleget egy papírtörlővel felitatjuk róla, egy tálkába tesszük, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  6. Elkészítjük a krumplihoz a fűszersót, ami apróra vágott rozmaring, füstölt só és bors keveréke.
  7. Amíg hűl a krumpli, egy tepsibe viszonylag nagyobb mennyiségű zsiradékot teszünk, felmelegedve kb. egy centiméteresnek kell lennie. 200 fokos sütőbe betesszük előmelegíteni 5 percre. Ha kész, kivesszük, félbevágjuk a megfőtt krumplikat, és zsiradékba helyezzük őket. Adunk mellé két szál rozmaringot, és három gerezd megtört fokhagymát. A tetelyét meglocsoljuk a zsiradékkal, visszahelyezzük a sütőbe, és ezt a folyamatot nagyjából 10 percenként, négyszer-ötször megismételjük, amíg aranybarnára nem pirul mindegyik oldala. Arra kell figyelnünk, hogy a rozmaringot és a fokhagymát a második körnél vegyük ki a zsírból, különben megég.
  8. Amíg a krumpli elkészül, felkarikázunk két megpucolt sárgarépát, és a raguhoz adjuk egy marék zöldborsóval. Fél óra bőven elég a puhuláshoz, a borsónak 10 perc is. Amint szép sültnek ítéljük a burgonyát, a felesleges zsírt lecsöpögtetjük róla, és egy tálkába tesszük. Megszórjuk a fűszersóval. Ez idő alatt biztos elkészült a ragunk is, és tálalunk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a vörösboros muflonragu rozmaringos pirított burgonyával:

Recept értékelése

Ajánljuk még

Cukkinis-csirkemelles ragu
Recept
Egyszerű

Cukkinis-csirkemelles ragu

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darált húsos raguval töltött hagyma
Recept
Egyszerű

Darált húsos raguval töltött hagyma

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Babos pulykaragu
Recept
Egyszerű

Babos pulykaragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldséges csirkeragu
Recept
Egyszerű

Zöldséges csirkeragu

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darált húsos raguval töltött padlizsán
Recept
Egyszerű

Darált húsos raguval töltött padlizsán

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Gátiné Juhász Angéla szerző profilképe

Gátiné Juhász Angéla

Gombás-marhahúsos ragu
Recept
Bonyolult

Gombás-marhahúsos ragu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bakonyi csirkeragu
Recept
Mester

Bakonyi csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Cukkinis-csirkemelles ragu recept
Recept
Egyszerű

Cukkinis-csirkemelles ragu

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darált húsos raguval töltött hagyma recept
Recept
Egyszerű

Darált húsos raguval töltött hagyma

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Babos pulykaragu recept
Recept
Egyszerű

Babos pulykaragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldséges csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Zöldséges csirkeragu

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darált húsos raguval töltött padlizsán recept
Recept
Egyszerű

Darált húsos raguval töltött padlizsán

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Gátiné Juhász Angéla szerző profilképe

Gátiné Juhász Angéla

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.