Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Halászlé sokféle halból recept
recept
Mester

Halászlé sokféle halból

90 perc
6 adag
Átlagos
2016. 12. 19.

Elkészítés

  1. Az alaposan megtisztított haldarabokat berakjuk egy nagyobb fazékba és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy egy arasznyival túlérjen a halféléktől. Nagyobb lángon elkezdjük főzni mindaddig, amíg hab keletkezik a tetején. Ezt folyamatosan leszedjük egy fém teaszűrő segítségével.
  2. Amikor letisztult a víz, beletesszük a többi hozzávalót, majd az egészet legalább másfél órán keresztül közepes lángon főzzük. Ez idő alatt teljesen leválik a csontokról a hús, szétfőnek az hozzáadott anyagok és kiválasztódik a kicsit kocsonyás anyag is a csontokból.
  3. Elkezdjük a passzírozást, (ami kicsit időigényes és türelem is kell hozzá, de megéri, mert ezzel dől el a halászlé minősége). Egy tésztaszűrő és kanál segítségével többször átpasszírozzuk a sűrű anyagot, közben folyamatosan kiszedjük a nagyobb szálkákat, csontokat. A tálban összegyűjtött sűrű masszát minden alkalommal felöntjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje, majd ezt passzírozzuk át újra. Addig folytatjuk, amíg kellő mennyiségű az alaplevünk.
  4. Ezt a levet újra felrakjuk főni, teszünk bele – mennyiségtől függően - 2-3 evőkanál pirospaprikát és a konyhakészre megtisztított, besózott halszeleteket. Forrástól számított 15-20 percig főzzük, de már csak lassú tűzön, hogy a szeletek ne essenek szét. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánasózzuk. Tálaláskor a halszeleteket szűrőlapáttal kimerjük a tányérokba és erre szedjük a levet.
Megjegyzés
Ha a halszeleteket előre besózzuk és úgy rakjuk a lébe, biztosan nem fogjuk elsózni, vagy nem lesz sótlan, mert így jobban tudjuk érzékelni a szükséges sómennyiséget.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Egyszerű

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti

100 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika paradicsommártásban
Recept
Bonyolult

Töltött paprika paradicsommártásban

80 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Rozsnyai Gabriella szerző profilképe

Rozsnyai Gabriella

Lecsós szelet rizzsel
Recept
Egyszerű

Lecsós szelet rizzsel

75 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Lecsó kolbászcsipsszel
Recept
Egyszerű

Lecsó kolbászcsipsszel

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Enyhén csípős chilis bab
Recept
Egyszerű

Enyhén csípős chilis bab

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Vörösboros marhapörkölt nokedlivel
Recept
Bonyolult

Vörösboros marhapörkölt nokedlivel

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Tárkonyos harcsaraguleves
Recept
Egyszerű

Tárkonyos harcsaraguleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Hasonló receptek

Velencei halászlé recept
Recept
Mester

Velencei halászlé

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Gyors tejfölös halászlé cérnametélttel recept
Recept
Bonyolult

Gyors tejfölös halászlé cérnametélttel

30 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Sinka Endre szerző profilképe

Sinka Endre

Korhely halászlé recept
Recept
Egyszerű

Korhely halászlé

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
CSEH JÁNOS szerző profilképe

CSEH JÁNOS

Halászlé, ahogyan Nani készíti  recept
Recept
Rafinált

Halászlé, ahogyan Nani készíti

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Fülöp Sándor szerző profilképe

Fülöp Sándor

Halászlé bácsalmási módra recept
Recept
Mester

Halászlé bácsalmási módra

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Halászlé négyféle halból recept
Recept
Bonyolult

Halászlé négyféle halból

120 perc
|
4 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.