A vizet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd rászórjuk az élesztőt.
Lassan dagasztjuk, ha géppel dolgozunk, hogy ne melegedjen fel a tészta.
2 órát pihentetjük pulton, letakarva.
3 gombócra osztjuk szét, felgömbölyítjük, olajozott deszkára tesszük, és letakarva, 16-24 órát kelesztjük a pulton.
A megkelt tésztát kézzel, gyors mozdulatokkal kinyújtjuk, megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk sajttal és bazsalikommal, majd 450 fokos fatüzelésű kemencébe toljuk, ahol 2-3 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg, hogyan készül a kemencés pizza Szabi-módra
Megjegyzés
A megadott mennyiségből 3 pizza süthető.
Tipp: A pizzákat 240 fokra felforrósított sütőben 8-10 perc alatt sütjük készre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.