A csirke alaplé elkészítéséhez a vöröshagymát megmossuk, a héját rajta hagyjuk, majd félbevágjuk. A többi zöldséget is megmossuk, nagy darabokra felvágjuk, a gyömbért megpucoljuk. A húsokat átnézzük, az esetleges tollmaradványokat eltávolítjuk.
A gyömbér és a zöldfűszerek kivételével egy tepsibe helyezzük a zöldségeket, a csirke far-hátakat, és a szárnyakat 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Ha elkészült, egy nagy fazékba áthelyezzük a megsült húsokat, zöldségeket és a tepsiben lesült darabokat és lét, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, hozzáadjuk a gyömbért, a rozmaringágat, a petrezselymet, és lassú tüzön elkezdjük főzni. A főzési idő minimum 4 óra. Főzhetjük ennél tovább is, akár egész éjszaka, de fontos, hogy nagyon alacsony lángon csak gyöngyözve főzzük. Minél tovább főzzük, annál koncentráltabb lesz az íze.
Az elkészült alapléből a zöldségeket és a húsos csontot eltávolítjuk, majd a levet leszűrjük.
Hűtőbe tesszük, majd ha a tetején a zsír már megdermedt, kivesszük hűtőből, és a zsírt eltávolítjuk.
Az elkészült alaplé kiváló alapja lehet leveseknek, mártásoknak, főzelékeknek. Kiporciózva mélyhűtőben hosszú ideig tárolható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.