A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és a vizet is. Összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve, rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb. 2 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki. Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
A kakaós krémhez a porcukrot habosra keverjük a margarinnal végül hozzáadjuk a kakaóport is. A porcukrot és a tojásfehérjét sűrű mázzá keverjük, ezzel fogjuk imitálni a lefolyó viaszt. A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, a tetejét a cukormázzal díszítjük. A gyertya lángja félbevágott füge és mandula lett.
Megjegyzés
Szeretem a karácsony illatát, így én az adventi időszakot kihasználom és sütök illatos mézeskalácsokat, ezúttal az adventi koszorú gyertyái készültek abból. Gluténmentes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.