A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a tojást, a tejfölt és összegyúrom. Fél órára hűtőbe teszem.
Elkészítem az almatölteléket. Az almákat hámozom, lereszelem, a cukorral, mazsolával és a fahéjjal puhára párolom, majd kihűtöm.
Egy 30X35-ös tepsit kizsírozok, megszóróm liszttel. A tésztát elosztom 3/4-ed, 1/4-ed arányban, a nagyobb részt kinyújtom és a tepsibe terítem, megszórom morzsával és ráhalmozom az almatölteléket. A maradék tésztából lisztezett deszkán rudakat sodrok, és keresztben egymásra, az almára rakom.
Előmelegített sütőben, közepes lángon sütöm, amíg a rácsok is világos barnák nem lesznek. Tálaláskor porcukorral hintem meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.