Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró, félcentis kockákra vágjuk. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, hozzáadjuk a mazsolát, végül ráfacsarjuk a citrom levét. Alaposan elkeverjük és állni hagyjuk.
A lisztet elkeverjük a cukorral, a szerecsendióval (gazdagíthatjuk hámozott, szeletelt mandulával is). Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat. Beleütjük a tojást, arra reszeljük rá a gyömbért, majd összeállítjuk vele a tésztát. Ne ijedjünk meg, nagyon lágy és ragacsos. Fólia alatt hurkába sodorva 15 percig pihentetjük a mélyhűtőben.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy piteformát kivajazunk és kilisztezünk. Belenyomkodjuk a tészta 2/3 részét, ráborítunk egy sütőpapírt, amire babot szórunk, hogy a tészta formája megmaradjon sütés közben, és kb. 15-20 perc alatt kisütjük.
Az elősütött tésztára rákanalazzuk a levétől leszűrt almás tölteléket, majd a marakék tésztából rácsokat készítünk rá. A sütőbe visszatéve még 30-40 percig sütjük. Akkor van kész, ha a rács megpirult.
Megjegyzés
Olaszországi nyaralásunk alatt egy diákszállóban találkoztam egy holland péktanulóval. Tőle kaptam a receptet.
A receptet Pappagiv, a fotót Mikkata küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.