A lisztet simára gyúrjuk 9 dkg porcukorral, a feldarabolt szoba-hőmérsékletű vajjal és a tojással, majd a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Az almaborból 4 dl-t felforralunk. A pudingport elvegyítjük 5 dkg porcukorral, valamint a vaníliavelővel, és csomómentesre keverjük a maradék borral. Óvatosan a többi borhoz adjuk, egyet forralunk rajta, majd tálba öntjük. Közvetlenül a tetejére folpakot terítünk, hogy ne bőrösödjön.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Lisztezett felületen a tészta 2/3-át 26 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, vajjal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük, villával megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben alulról a 2. sínen sütjük 15 percig. Ezután kivesszük és hűlni hagyjuk, de a sütőt nem kapcsoljuk ki.
Közben a megmosott, tetszés szerint meghámozott almákat negyedeljük, a magházuk eltávolítása után vékony cikkekre vágjuk és azonnal megöntözzük a citromlével. A maradék tésztát hengerré sodorjuk és kb. 3 cm magas peremet nyomkodunk belőle a tortaforma oldalára.
A tejfölt krémesre keverjük a túróval, 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adagonként beledolgozzuk a borpudingot. A túrós masszát a formába töltjük, kissé belenyomkodjuk az almadarabokat, és változatlan hőfokon sütjük kb. 70 percig. Végül még forrón megkenjük a megmelegített baracklekvárral, és hagyjuk teljesen kihűlni. A zsiradék nélkül megpirított mandulával megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.