Egy tálban, villa segítségével, összeforgatjuk a darált húst a durvára aprított köménymaggal, valamint a narancshéjjal, a sóval, a borssal, a fűszerkeverékkel, a paprikapehellyel és a szerecsendióval. Nem kell túlkeverni! Letakarjuk, majd a hűtőbe tesszük éjszakára.
Másnap a fűszerezés ellenőrzéséhez kb. 2 tk húsos masszát egy serpenyőben zsiradék nélkül közepes tűzön aranybarnára sütünk, majd 1-2 perc hűtés után megkóstoljuk. Ha nem kell utánaízesíteni, akkor a többi masszából 6 egyforma gombócot formázunk, és 2 réteg folpack között pogácsává lapítjuk őket.
Közepes tűzön felforrósítunk egy öntöttvasból készült vagy egy vastag aljú tapadásmentes serpenyőt. Zsiradék hozzáadása nélkül belehelyezzük a húspogácsákat, és oldalanként 3 percig sütjük, vagy amíg a közepük is átsül. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a tipikus amerikai étel Elvis Presley egyik kedvence volt. Zsírosabb húsból lehet jól elkészíteni.Tükörtojás illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.