A darált kekszet összedolgozzuk a vajjal, majd egy kivajazott kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2,5 cm magas pereme legyen. Mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A töltelékhez az epret leszárazzuk, megmossuk, majd pürésítjük. A szoba-hőmérsékletű krémsajtot kikeverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a keményítőt és a tojásokat. Ezután hozzákeverjük az eperpürét, a citrom kifacsart levét, a felhasított vaníliarúd kikapart magjait és a sót.
A krémet a tésztára simítjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben, kb.60 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sütemény a széleinél kezd barnulni, középen pedig picit megemekelkedik. Az állaga remegős, mint a puding, de láthatóan nem folyik. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, legalább 4 órára, végül eperrel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.