- A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A koktélparadicsomokat, a citromot és az avokádót félbe vágjuk. Felszeleteljük az újhagymát, egy kés lapjával szétnyomkodjuk és apróra vágjuk a fokhagymagerezdet, a friss bazsalikomot pedig finomra vágjuk.
- A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
- Egy tálba kikaparjuk a kettévágott és kimagozott avokádó belsejét, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagyma és a friss bazsalikom felét. Meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg a krém. Fűszerezzük ízlés szerint egy kis sóval. Az egészet alaposan szétnyomkodjuk és összekeverjük egy villával vagy krumplinyomóval.
- Egy közepes méretű serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és beletesszük a maradék fokhagymát. Ezután hozzáadjuk az újhagymát és a félbevágott paradicsomokat. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és cayenne bors pehellyel, és kevergetve 5 percig főzzük.
- Összekeverjük az avokádókrémet a kifőtt tésztával, majd hozzákeverjük a serpenyőben lévő fokhagymás paradicsomokhoz.
- A tésztát tányérra szedjük, a tetejére teszünk a paradicsomokból és megszórjuk a pörkölt pisztáciával, a maradék bazsalikommal díszítjük.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)