Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Avokádós-málnás pisztácia mousse torta recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Avokádós-málnás pisztácia mousse torta

120 perc
8 adag
Költséges
2021. 10. 03.

Elkészítés

  1. Az avokádós-málnás pisztácia mousse torta elkészítéséhez először megsütjük a piskótalapot. Ehhez egy keverőtálba beletesszük a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, az olajat, a pisztácia pasztát és a zöld ételfestéket, majd összekeverjük egy habverővel.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásfehérjét habbá verjük. A pisztáciás egyveleghez adjuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásfehérjét.
  3. A tésztát egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 180-200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.
  4. A málnát pürésítjük, majd átpasszírozzuk, hogy a maguk ne kerüljenek bele. A málnapürét felforraljuk a cukorral és a kukoricakeményítővel. Amikor felforrt és besűrűsödött, levesszük a tűzről. A zselatint 25 g hideg vízbe áztatjuk, majd ha megduzzadt, a málnakrémhez adjuk. Ezt egy 20-cm-es szilikonformába töltjük, és a fagyasztóba tesszük.
  5. A pürésített avokádót felforraljuk a sűrített tejjel, a tejszínnel és a kukoricakeményítővel. Amikor felforrt és besűrűsödött, levesszük a tűzről. A zselatint 25 g hideg vízbe áztatjuk, majd ha megduzzadt, az avokádókrémhez adjuk. Ezt a krémet is egy 20-cm-es szilikonformába töltjük, és a fagyasztóba tesszük.
  6. A következő lépés a mousse elkészítése. A tejet felforraljuk, egy keverőtálba elkeverjük a tojássárgáját, a pisztácia pasztát és a cukrot, majd erre a keverékre ráöntjük a felforralt tejet. Elkeverjük és visszaöntjük a forraló edénybe. Felforraljuk, levesszük a tűzről és elkeverjük benne a 75 g hideg vízben megduzzasztott zselatint.
  7. A habtejszínt nem túl keményre felverjük A pisztáciás keveréket elkeverjük a tejszínben. Előveszünk egy 28 cm-es tortakarikát, az aljára nincs szükség, a helyére frissentartó fóliát teszünk feszesen, (ha a karikát kívül kicsit bevizezzük, akkor könnyen odatapad) mindenhol jól zárjon! Körbe kibéleljük waxpapírral, így szép sima lesz, és könnyebben ki tudjuk venni a formából.
  8. A mousse 1/3-át beleöntjük, rátesszük az avokádóbetétet, és kicsit belenyomjuk. Aztán jön a mousse újabb 1/3 része, és rátesszük a málnabetétet. Végül befedjük a maradék mousse-szal, erre rakjuk a piskótát, és ezt is kicsit belenyomkodjuk. Ezután mehet a fagyasztóba 6-8 órára.
  9. A glazúrhoz egy edénybe rakjuk a glükóz szirupot, a cukrot és a vizet és felforraljuk. Miközben melegszik, egy magasabb mérőpohárba beletesszük a fehér csokit, a sűrített tejet, a 75 g hideg vízben megduzzasztott zselatint és a málna aromát. A felforralt cukros keverékbe fehér ételfestéket teszünk, majd ráöntjük a mérőpohárban lévő alapanyagokra.
  10. Pár percig hagyjuk állni, majd botmixerrel egyneműsítjük. Ételfestékkel színezhetjük. A mousse-t kivesszük a fagyasztóból. Eltávolítjuk a tortakarikát, waxpapírt és a fóliát. A peremét vizes kézzel végighúzzuk párszor, mert ha túl éles a pereme, nem áll meg rajta a glazúr. Ezután a tortát leöntjük a glazúrral.
  11. A glazúr meleg legyen, de ne forró, mert megolvasztja a mousse-t. Ízlés szerint díszítjük.É n fehércsokiforgáccsal, liofilizált és friss málnával díszítettem.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Málnás béles, ahogy Polgár Tünde készíti
Recept
Bonyolult

Málnás béles, ahogy Polgár Tünde készíti

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Málnás smoothie
Recept
Egyszerű

Málnás smoothie

15 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Málnás-tejszínes túrótorta
Recept
Egyszerű

Málnás-tejszínes túrótorta

50 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Görögdinnyés-málnás gyümölcsleves
Recept
Egyszerű

Görögdinnyés-málnás gyümölcsleves

15 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Málnakrém (sütikhez, palacsintába)
Recept
Egyszerű

Málnakrém (sütikhez, palacsintába)

25 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Piros gyümölcsleves
Recept
Egyszerű

Piros gyümölcsleves

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Málnás csoki csoda
Recept
Egyszerű

Málnás csoki csoda

15 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Karuczkac Jánosné szerző profilképe

Karuczkac Jánosné

Vaníliás panna cotta málnazselével
Recept
Egyszerű

Vaníliás panna cotta málnazselével

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Verten Robert szerző profilképe

Verten Robert

Fekete-erdő torta ropogós kekszréteggel
Recept
Rafinált

Fekete-erdő torta ropogós kekszréteggel

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Csokimousse-karika recept
Recept
Mester

Csokimousse-karika

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kovács Noémi szerző profilképe

Kovács Noémi

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.