A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássáráját és a vaníliaaromát. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkvert lisztet.
4 db kis tortaformát (12 cm átmérőjű) kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral, és a közepére teszünk egy kisebb, kb. 8 cm átmérőjű desszertgyűrűt, aminek az oldalát szintén bevajazzuk.
A piskótamasszát habzsákba töltjük, hogy egyszerűbb legyen vele dolozni, és a tortaforma szélén hagyott kb. 2 cm-es üres részbe töltjük. 180 fokon 5-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve levágjuk az esetleges felesleget, majd óvatosan leválasztjuk a formáról a piskótát, és az így kapott hengert tálcára helyezve kihűtjük.
A tortaformák alját bevonjuk folpackkal és rácsatoljuk az oldalukat. Beletesszük a piskóta hengert. Alufóliából a kör átmérőjének mefelelő lapot hajtogatunk és a kör közepére helyezzük (ez teszi lehetővé hogy a krém csak félig töltse ki a hengert).
A csoki mousssehoz az étcsokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. Ha kissé kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját és 4-5 evőkanál tejszínt, hogy fellazítsuk a csokimasszát.
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és a csokis masszához keverjük. A tojásfehérjéből vert habot óvatosan kanalazva a csokimasszába forgatjuk.
A tortaformánk aljára helyezünk pár szem málnát, majd rákanalazzuk a csoki mousse-t (vigyázzunk, hogy közben a fólia a helyén maradjon), és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve felállítjuk a hengereket, a tetejét leöntjük csokival, végül málnával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.