A csirkemellfilét egy aprítóban összeaprítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a zúzott fokhagymával. A metélőhagymát felaprítjuk, és a tojással és a zsemlemorzsával együtt a masszához adjuk.
A masszából roládot formázunk, és baconbe tekerjük. Egy kisebb tepsit kikenünk olívaolajjal, és beletesszük a roládot úgy, hogy a bacon hajtása alul legyen. Meglocsoljuk a paprikakrémmel elkevert borral, és megborsozzuk. Megtűzdeljük a rozmaring, és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd megfordítjuk, meglocsoljuk a szafttal, és további 20-25 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és vajas törtburgonyát és salátát kínálunk hozzá.
Megjegyzés
Oly sok csodás baconbe göngyölt étel található az interneten. Az én receptem - szerintem - még nem szerepel közöttük. Ennek örülök, hiszen azt szeretném, hogy olyan étel készülhessen a konyhámban, amit csak én készítek, és még más nem. Előtte mindig körülnézek, mert nem az a cél, hogy lemásoljak valamit, hanem hogy ihletet merítsek belőle. Ilyenkor töröm a fejem, mit lehetne valami újat kreálni a hétköznapokra. Pompás fogás lett belőle. Hidegen is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.