A megtisztított, felkockázott burgonyát összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, majd egy tepsibe terítjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Ha elkészült, félretesszük.
Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket. Az öntethez összekeverjük a megtisztított, felkarikázott hagymát a mustárral, 2 ek borecettel és a megmaradt olívaolajjal. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, szárazra töröljük. Falatnyi darabokra vágjuk, és összeforgatjuk az öntettel.
Egy kis lábosba öntünk egy kevés vizet, hozzáadjuk a megmaradt borecetet, és az egészet felforraljuk. Megkeverjük úgy, hogy örvény keletkezzen benne. Egy tojást kis tálkába ütünk, majd óvatosan a vízbe engedjük. Attól függően, hogy mennyire lágyan szeretjük, 3-5 percig főzzük. Végül szűrőlapáttal kiemeljük. Ugyanígy készítjük el a többi tojást is.
Tányérokba halmozzuk a salátát, elosztjuk rajtuk a burgonyát és a falatnyi darabokra tört bacont, majd 1-1 buggyantott tojást teszünk a tetejükre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.