A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztához a hozzávalókat a tejföl kivételével a robotgép keverőtáljába pakoljuk, és összedolgozzuk. Amikor már nagyjából összeállt a tészta, hozzáadunk annyi tejfölt, hogy ragacsosabb, de jól kezelhető anyagot kapjunk.Egészen addig dolgozunk vele, amíg szép felületű tésztát kapunk, különben nem sül át rendesen a belseje.Dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15 percig sütjük.
Amíg a tészta kihűl, a krémhez a csokoládét kockákra vágjuk, és egy tálba rakjuk. Egy kisebb fazékban megmelegítjük a tejszínt a kikapart vaníliamagokkal és 1 csipet sóval. Amikor már majdnem forr, lehúzzuk, és beleönrjük a rumot, átkeverjük, majd az egészet rácsorgatjuk az étcsokoládéra. Homogén krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt is.
A süteményeket félbe vágjuk, és a lapos oldaluk felől kiskanállal óvatosan kikaparjuk a belsejüket. Ezt a morzsalékot beledolgozzuk a csokis krémbe. Ha szépen összeállt, habzsákba kanalazzuk, majd megtöltjük vele a sütiket. 2-2 fél golyót összeragasztunk, és a hűtőbe rakjuk 10-15 percre. Annyira, hogy a töltelék megdermedjen.
Hideg vízben feloldunk egy kevés ételfestéket mindkét színből, és ecsettel befestjük a sütiket, hogy úgy nézzenek ki, mint a barack héja. Ezután megforgatjuk mindegyiket finomabb szemcséjű cukorban.A sütiket egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy jó omlósak legyenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.