A megtisztított hagymát durvára, a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellert kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A megmosott bárányhúst leszárítjuk, majd az inak és a faggyú eltávolítása után kb. 2 cm-es kockákra vágjuk.
Az olajat felhevítjük egy lábosban. Beletesszük a húst, a kétféle hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a harisszát, és kissé megkapatjuk. Felöntjük a borral és az alaplével, a babérlevéllel ízesítjük, majd felforraljuk. Ezután az edényt lefedjük, és a húst lassú, legfeljebb közepes tűzön puhára pároljuk kb. 1 óra alatt.
Közben a megmosott, lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk. Végül a ragut a narancslével, a fahéjjal, valamint sóval, borssal ízesítjük, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.