A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, majd elfelezzük és 2 db egyforma kb. 27x36 cm-es lappá nyújtjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt kis szín eléréséig sütjük. Sülés után a széleit egyenesre vágjuk úgy, hogy a két lap egyforma méretű legyen. Az egyik lapot még forrón vágjuk fel 6 egyforma szeletre. (Azért kell még forrón felszelni, mert úgy nem törik, nem reped, nem szakad, hanem könnyen és szépen szeletelhető. Ízlés szerinti formával - azonos távolságban - kiszúrhatjuk a felső lapot.)
A krémhez a darált diót összekeverjük a kristálycukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral. Majd felöntjük kb. 2–2,5 dl forró vízzel. Összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt diótölteléket, és simára keverjük. Kevés rumot vagy rumaromát tehetünk bele.
Az egészben hagyott tésztalapot lekenjük vékonyan lekvárral, erre egyenletesen felkenjük a diókrémet, 6 db-os csíkonként a tészta felkockázott tetejét ráhelyezzük a krémre. Minden egyes kocka tetejének közepére nyomjunk egy csepp lekvárt, és ragasszunk rá egy fél diót.
Az elkészült sütit tegyük 1-2 órára a hűtőbe, majd forró vizes késsel vágjuk kockákra. Porcukorral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.