Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Beleütjük a tojásokat, és hozzákeverjük a kefirt és az olajat. Robotgéppel alaposan összekeverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk.
Lecsöpögtetjük a meggybefőttet, majd kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű a tepsit.
A tepsibe öntjük a tésztamasszát, majd rádobáljuk a meggyszemeket úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson.180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.
Megjegyzés
Legtöbbször meggybefőttel vagy friss őszibarackkal szoktam csinálni, de bármit bele lehet tenni. Friss gyümölcsöt, csokit, kakaót, mandulát, kókuszreszeléket, citromot... stb. Ha teljes kiőrlésű liszttel csináljuk (pl. Graham), akkor jót tesz neki 1 kk szódabikarbóna és egy kicsit több folyadék. A végeredmény egy nagyom omlós, friss piskóta lesz.
A bögre 2,5 dl.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.