A répát és a zellert meghámozzuk, felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A bőr eltávolítása után felkockázzuk a szalonnát.
Lábasban olajat forrósítunk, és ropogósra sütjük rajta a szalonát. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon kevergetve fehéredésig pirítjuk a darált húst. Beleforgatjuk a répát, a zellert, továbbá a hagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a darabolt paradicsomot a levével együtt, valamint a szalonnakockákat, és a ragut némi sóval, őrölt fekete borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. Közepes lángon 10 percig főzzük.
Közben a besamelmártáshoz felforrosítjuk vajat, és világos színűre pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjüka felmelegített alaplével, a tejjel, továbbá a tejszínnel, és kevergetve felforraljuk. Ezután beleforgatunk 10 dkg reszelt sajtot, majd egy kevés sóval, őrölt fehér borssal és 1 csipet szerecsendióval ízesítjük.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belesimítjuk a besamelmártás egynegyedét. Elrendezünk rajta 3 db lasagnelapot, rákanalazzuka darált húsos ragu felét, és meglocsoljuk a maradék besamelmártás egyharmadával. Ugyanígy készítünk még egy réteget, azután befedjük a megmaradt tésztalapokkal, meglocsoljuk a többi besamelmártással, és megszórjuk a megmaradt sajttal. Végül a lasagnét 200 fokon 40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.