A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot negyedeljük, a parmezánt pedig lereszeljük.
A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a darált húst (akkor jó, ha szép barna). Megsózzuk és megborsozuk. Ha megpirult a hús, hozzáadjuk a gombát, majd pár perccel később, belerakjuk a paradicsomot is. Alaposan összekeverjük, és kb. 8 percig főzzük. Ha sok vizet enged, további 5 percig főzzük. Ha szükséges, ismét megsózzuk és megborsozzuk, majd beleszórjuk a petrezselyem felét. Ezután a raguhoz aduk a mascarponét is.
A kész ragut összekeverjük a tésztával, a maradék petrezselyemmel és a parmezán sajttal tálaljuk.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
Megjegyzés
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.