A brokkolit (ha nem fagyasztott) kisebb rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben puhára főzük kb. 2-3 perc alatt, majd leszűrjük. Közben a tésztát a csomagoláson feltüntett ideig kifőzzük sós vízben. A tészta főzővízéhez hozzáadunk 1-2 evőkanál olívaolajat. Ha megfőtt, leszűrjük.
Amíg a tészta és a brokkoli megfő, a szalonnát apró kockára vágjuk, és pici olajon pörcösen lepirítjuk.
Megfelelő méretű tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a kifőtt tésztát a felaprított brokkolival összekeverve a tálba tesszük.
A tejfölt kevés lisztel, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, esetleg ízlés szerint ételízesítővel összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tetejére szórjuk a lepirított szalonnát, majd az egészet reszelt sajttal beborítjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 10 perc alatt, amíg a sajt a tetején megpirul, sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.