A krumplit héjában megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, kicsit lehűtjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük.
A tört krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, az olajat, a tojást, a sót. Tésztát gyúrunk belőle.
Alaposan lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastag rudakat nyújtunk belőle, és pici darabokra vágjuk, amiket a kezünkkel nudlivá sodrunk.
Gyöngyöző sós vízben puhára főzzük a nudlitésztát. A vízből kivéve lecsepegtetjük, leöblítjük, majd egy tálba tesszük.
Olajon vagy zsíron a zsemlemorzsát rózsaszínűre pirítjuk. Beleforgatjuk a nudlit. Óvatosan kell keverni, rázni, hogy ne nyomorgassuk össze a tésztát. Mákkal, lekvárral, dióval, porcukorral ízlés szerint tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
További receptek és fotók a <a>Morzsáló blogban</a>!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.