A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük.
Ezalatt elkészítjük a céklás pácot, amihez a céklát meghámozzuk, majd apróra kockázzuk. Egy nagyobb jól zárható műanyag edénybe szórjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, szemes borsot, kevés sót és cukrot, majd hozzácsurgatjuk a fehérborecetet, és jól elkeverjük.
A keményre főtt és lehűtött tojásokat óvatosan meghámozzuk, hogy a fehérje szép sima maradjon, és ne sértsük fel. A tojásokat a céklás keverékhez tesszük, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Az edényt lezárjuk, és minimum egy éjszakára hagyjuk pácolódni a tojásokat.
Másnap kivesszük a tojásokat a céklás pácból, lecsepegtetjük őket, ezután félbevágjuk, és egy kis tálba kiszedjük a kemény sárgáját. Ezt villával összetörjük, és krémesre keverjük a tejföllel, tormás majonézzel és mustárral. Ízlés szerint megsózzuk.
A krémet kiskanállal visszatöltjük a félbevágott tojásokba. Friss kaporral, snidlinggel megszórva tálaljuk, pirítóst, kétszersültet és friss tavaszi zöldségeket kínálunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.