A kekszet megdaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a vajat, és addig keverjük, míg nedves homok állagot kap. Egy piteformaba belenyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a 2 egész tojást és 3 tojássárgát a cukorral és a keményítővel krémesre keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat és a tejszínt, közepes lángon 4-5 percig kevergetve főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a 4 evőkanál vízzel elkevert zselatint, majd a krémsajtot, simára keverjük robotgéppel. A krémbe óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert maradék 3 tojásfehérjét, és a kihűlt kekszes alapra simítjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet Palmafa123, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.