Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Citromos-petrezselymes pisztráng recept
recept
Bonyolult

Citromos-petrezselymes pisztráng

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2016. 09. 02.

Elkészítés

  1. A pisztrángokat jól megmossuk hideg vízben. Az egyik citromot kettévágjuk, és a levével kívül és belül alaposan megcsepegtetjük és bedörzsöljük a halakat. Ezután a pisztrángokat pár csepp Worcestershire szósszal bedörzsöljük, a hasüreget is (ne túl sok szószt tegyünk, csak pár cseppet, különben túl erős ízt ad). Ezután a halakat 1 vagy 2 órát a hűtőben állni hagyjuk. A citromlé nagyon szép fehér színt ad ugyanis a húsnak.
  2. A pisztrángokat kívűl-belül megsózzuk, megborsozzuk. Lisztben megforgatjuk a halakat (úgy is finom, ha a lisztbe kevés őrölt csemege paprikát keverünk, ez szép aranyszínt ad). Tenyerünkkel kissé lenyomkodjuk, hogy a liszt feszesen és szárazon megmaradjon a pisztrángokon, és ne váljon le olyan könnyen a sütés közben. (Ezt panírozásnál is ajánlott.)
  3. 1 evőkanálnyi forró vajban vagy kevés olajban, és közepes lángon úgy 15-20 percig sütjük őket - finom ropogósra.
  4. A halat szalvétákra tesszük tálalás előtt, hogy ne legyenek túl zsírosak, olajosak.
  5. Az apróra vágott petrezselymet forró vajban, vagy olajban hirtelen megfuttatjuk és tálaláskor a pisztrángokra szórjuk, majd a második citromból karikákat vágunk. A citromkarikákat késsel a közepéig bevágjuk, és ráállítjuk a sült halra.

Köretnek majonézes burgonyasalátát vagy vajban sült burgonyát kínálunk.

Megjegyzés
Bakonyi Péter, a Bakonyi pincészet tulajdonosának, borászának ajánlata halas fogásokhoz: "Halakhoz a Csavargó 2015 évjáratú boromat ajánlanám. Kevéske széndioxiddal is ropogós, könnyed, élénk savú. Királyleányka, Zöld veletelíni és Chardonnay. Van benne virágosság, keserűség, "édesség", Igazi halbornak tartom, ami jól támogatja emészetőnedveinket a hal bontásában. Még azt a halat is megeszi az ember ezzel a borral, amit ne adj isten kissé túlkészítettek és száraz, szívós lett. Na azért halászléhez nem tenném oda, az igaz. Ahhoz menjen a rozém, ami kékfrankos,zweigelt házasítás mindössze 11,5 % alkohollal. Mindkettő hidegerjesztésű, elsődleges zamatokkal bíró reduktív bor." Keresd a Bakonyi Pincészet standját a 25. Budapest Borfesztiválon!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Tárkonyos krumplileves csirkemellel
Recept
Egyszerű

Tárkonyos krumplileves csirkemellel

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Petrezselymes tavaszi leves
Recept
Egyszerű

Petrezselymes tavaszi leves

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel
Recept
Egyszerű

Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel

60 perc
|
3 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Rántott karaj petrezselymes burgonyával
Recept
Egyszerű

Rántott karaj petrezselymes burgonyával

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Majonézes tonhalkrém
Recept
Egyszerű

Majonézes tonhalkrém

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldborsós tokány
Recept
Mester

Zöldborsós tokány

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Rozsnyai Gabriella szerző profilképe

Rozsnyai Gabriella

Paradicsomos kuszkuszsaláta
Recept
Egyszerű

Paradicsomos kuszkuszsaláta

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Paradicsomos cukkinifőzelék sült pisztránggal  recept
Recept
Bonyolult

Paradicsomos cukkinifőzelék sült pisztránggal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pisztráng sütőpapírban sütve recept
Recept
Egyszerű

Pisztráng sütőpapírban sütve

45 perc
|
2 adag
|
Költséges
Biró Sára szerző profilképe

Biró Sára

Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával recept
Recept
Bonyolult

Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gombával töltött pisztráng recept
Recept
Bonyolult

Gombával töltött pisztráng

45 perc
|
1 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.