- A pisztrángokat jól megmossuk hideg vízben. Az egyik citromot kettévágjuk, és a levével kívül és belül alaposan megcsepegtetjük és bedörzsöljük a halakat. Ezután a pisztrángokat pár csepp Worcestershire szósszal bedörzsöljük, a hasüreget is (ne túl sok szószt tegyünk, csak pár cseppet, különben túl erős ízt ad). Ezután a halakat 1 vagy 2 órát a hűtőben állni hagyjuk. A citromlé nagyon szép fehér színt ad ugyanis a húsnak.
- A pisztrángokat kívűl-belül megsózzuk, megborsozzuk. Lisztben megforgatjuk a halakat (úgy is finom, ha a lisztbe kevés őrölt csemege paprikát keverünk, ez szép aranyszínt ad). Tenyerünkkel kissé lenyomkodjuk, hogy a liszt feszesen és szárazon megmaradjon a pisztrángokon, és ne váljon le olyan könnyen a sütés közben. (Ezt panírozásnál is ajánlott.)
- 1 evőkanálnyi forró vajban vagy kevés olajban, és közepes lángon úgy 15-20 percig sütjük őket - finom ropogósra.
- A halat szalvétákra tesszük tálalás előtt, hogy ne legyenek túl zsírosak, olajosak.
- Az apróra vágott petrezselymet forró vajban, vagy olajban hirtelen megfuttatjuk és tálaláskor a pisztrángokra szórjuk, majd a második citromból karikákat vágunk. A citromkarikákat késsel a közepéig bevágjuk, és ráállítjuk a sült halra.
Köretnek majonézes burgonyasalátát vagy vajban sült burgonyát kínálunk.