A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.
A halakat kívül és a hasüregükben enyhén megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és 220 fokos sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított bébiparajhoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot és a szeletelt fehérhagymát. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citrom facsart levével, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A pirosra sült halakat a friss salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.