A töltelékhez a hagymát és a szalonnát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. A szalonna kiolvasztott zsírján a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük, és kb. 10 percig pároljuk. Ezután megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel, valamint a zsemlemorzsával. Néhány percig pirítjuk, majd kissé hűlni hagyjuk.
A pisztrángot megmossuk, megszárítjuk, belülről megsózzuk, és megtöltjük a gombás keverékkel. Tepsibe vagy sütőtálba fektetjük, citromlével megcsepegtetjük, és melléhalmozzuk a fennmaradt tölteléket. A pisztrángra vajdarabokat teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük. Ezután a hőfokot növeljük, és a halat további kb. 5 perc alatt készre sütjük. Kaporral díszítve, főtt vagy sült burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés
A galuskák, metéltek és egyéb főtt tésztafélék mellett az édes vagy sós töltelékkel készített gombóc is népszerű étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.